Utrechtse beleidsthema's in beeld

De VNG afdeling Utrecht schakelde Harms Communicatie in voor de coördinatie van de informatiemarkt 'Besturen doe je samen', die op woensdag 11 april 2018 werd gehouden in het provinciehuis van Utrecht. De provincie Utrecht en de VNG afdeling Utrecht, organisatoren van het evenement, kijken terug op een geslaagd evenement.

Hoge opkomst, gemoedelijke sfeer

Verdeeld over de eerste verdieping van het Utrechtse provinciehuis hadden circa vijftig provinciale organisaties en instellingen een marktpresentatie verzorgd. Medewerkers van de provincie Utrecht voorzagen de meer dan 350 raadsleden, wethouders, burgemeesters, dijkgraven en andere bestuurders aan de lopende band van informatie over belangrijke Utrechtse beleidsthema’s. En dan was er ook nog eens voorzien in een rijk gevuld programma van films, workshops, pitches en presentaties, waar dieper werd ingegaan op de aard en het werk van de deelnemende organisaties.

Rijk aanbod

Om het grote aanbod inzichtelijk te houden was een onderverdeling gemaakt naar beleidsthema: ruimtelijke ordening, sociaal domein, veiligheid, wonen, natuur en milieu, mobiliteit, water, economie en werk en inkomen. Daardoor konden bezoekers snel terugvinden waar ze moesten zijn om geïnformeerd te worden over de hen toebedeelde beleidsportefeuilles. In vier uur tijd bouwen aan het eigen netwerk en kennis en informatie vergaren, die van pas komt bij het uitoefenen van een bestuurlijke functie: die twee doelstellingen stonden aan de basis van deze eerste en nog in geen enkele andere provincie georganiseerde Informatiemarkt. Vanuit dat oogpunt kijken de provincie Utrecht en de VNG afdeling Utrecht dan ook terug op een geslaagde bijeenkomst.

Contact

U kunt onder andere via onderstaand formulier contact met ons opnemen.